euskal diaspora eta kultura
2018/04/25
Inside the months-long creative process behind the restaurant’s innovative dishes
2018/04/21
Nació en el siglo XVIII para dar amparo y educación a jóvenes y niñas necesitadas. La memoria de sus creadores, españoles venidos a estas tierras, está en las calles: Meave, Aldaco, Echeveste. Entre sus alumnas célebres, Josefa Ortiz de Domínguez y Sara García
2018/04/19
Elciego celebrará mañana un acto de hermanamiento con la localidad francesa de Cussac Fort Médoc, pueblo en el que se formó Jean Pineau.
2018/04/19
The deep golden liquid in the wine glass in front of me is rich, unctuous, gloriously sweet. It has the exquisite flavour you'd expect in one of the world's great dessert wines. An old premier cru sauternes, perhaps, or a great Hungarian toskaji. But it's not wine. It's not even made from grapes. It's a sweet cider, made from heirloom apples picked in an old orchard near San Sebastián, in the Basque Country.
2018/04/18
Begiristainek nabarmendu du euskararen erabilera bultzatzeko plan estrategikoak behar direla; instituzioen inplikazioa eskatu du, eta ohartarazi du elkarlana «behar-beharrezkoa» dela.
2018/04/17
En el acto de homenaje rendido en la mañana de este martes, al cumplirse el 107 aniversario del fallecimiento del doctor Ramón Madariaga, frente a la tumba que guarda sus restos.Allí la Asociación Civil Logia Roque Pérez ofreció la donación de las pertenencias que conservan del hombre ilustre, mientras que la coordinadora del Parque de la Salud doctora Sandra Giménez renovó junto a otros médicos presentes el juramento hipocrático, renovando el compromiso por la igualdad de oportunidades para los misioneros. Alba Ibarrola dio cuenta de la documentación obrante en el Archivo Histórico de Casa de Gobierno, hablando en nombre del Centro Vasco de Misiones.
2018/04/16
A French Cheese Takes the Title. Esquirrou, the winning cheese, is made from the unpasteurized milk of black and red-faced sheep.
2018/04/12
Gony Zubizarreta fue ganador del Pro Zarauz de surf en el 2017
2018/04/11
For Burdekin region schoolgirls Alaya and Ellyana Mugica, the classroom extends far beyond their school hours
2018/04/09
Now, and more than ever, food is playing a central role in where travelers venture to. While all major cities have something delicious to offer, we’ve sought out destinations that offer something uniquely their own. So, whether you’re seeking a swanky Michelin-starred meal or are more interested in exploring the street food scene, below are six culinary-driven cities worth spending your frequent flier miles on.
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