euskal diaspora eta kultura
"West coast Basque Cuisine" (AEBtako Mendebalde Kostako Euskal Sukaldaritza)
1996an zabaldu zuten Gerard Hirigoyenek eta Jean B Lordak Pastis, San Frantziskoko euren bigarren jatetxea. 'Jatetxe frantsesa, euskal ikutuekin", halaxe definitzen zuten Pastis. 2002ko abuztuan, ordea, xarmanki zihoan Pastis itxi, eta tokia birmoldatuz, Piperade izeneko euskal jatetxe berria lortu zuen San Frantziskok. Kritikak guztiz babestu du Hirigoyen sukaldariaren mugimendua eta Piperade-k laudorio eta onespen zabala lortu du, oraingoan bai, 'euskal' label argiarekin.
Langile euskaldunik izan ohi du. Kalifornian finkatutako Gerard Hirigoyen chef angeluarraren biografia, hemen. Euskal sukaldaritza liburuen egile ere bada lapurtarra.
Helbidea: 1015 Battery Street
Hiria: San Frantzisko
Hiri kodea: 94111
Estatua/Probintzia: Kalifornia
Herrialdea: Estatu Batuak (AEB)
Telefonoa: +1 415 391 2555
Fax: +1 415 391 1159
E-posta: info@piperade.com
Web: ikusi
Web: ikusi
Facebook: ikusi
Twitter: ikusi
TripAdvisor: ikusi
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
© 2014 - 2019 Basque Heritage Elkartea
Bera Bera 73
20009 Donostia / San Sebastián
Tel: (+34) 943 316170
Email: info@euskalkultura.eus