euskalkultura.eus

euskal diaspora eta kultura

Baliabideak > Jatetxeak

Piperade

Piperade, San Francisco, CA (photo EuskalKultura.com)
Piperade, San Francisco, CA (photo EuskalKultura.com)

"West coast Basque Cuisine" (AEBtako Mendebalde Kostako Euskal Sukaldaritza)

1996an zabaldu zuten Gerard Hirigoyenek eta Jean B Lordak Pastis, San Frantziskoko euren bigarren jatetxea. 'Jatetxe frantsesa, euskal ikutuekin", halaxe definitzen zuten Pastis. 2002ko abuztuan, ordea, xarmanki zihoan Pastis itxi, eta tokia birmoldatuz, Piperade izeneko euskal jatetxe berria lortu zuen San Frantziskok. Kritikak guztiz babestu du Hirigoyen sukaldariaren mugimendua eta Piperade-k laudorio eta onespen zabala lortu du, oraingoan bai, 'euskal' label argiarekin.

Langile euskaldunik izan ohi du. Kalifornian finkatutako Gerard Hirigoyen chef angeluarraren biografia, hemen. Euskal sukaldaritza liburuen egile ere bada lapurtarra.

Helbidea: 1015 Battery Street

Hiria: San Frantzisko

Hiri kodea: 94111

Estatua/Probintzia: Kalifornia

Herrialdea: Estatu Batuak (AEB)

Telefonoa: +1 415 391 2555

Fax: +1 415 391 1159

E-posta: info@piperade.com

Web: ikusi

Web: ikusi

Facebook: ikusi

Twitter: ikusi

TripAdvisor: ikusi



© 2014 - 2019 Basque Heritage Elkartea

Bera Bera 73
20009 Donostia / San Sebastián
Tel: (+34) 943 316170
Email: info@euskalkultura.eus

jaurlaritza gipuzkoa bizkaia