euskalkultura.eus

euskal diaspora eta kultura

Albisteak rss

Toki Eder Euskal Etxeko Pintxo lehiaketa irabazi zuen 'Goxoa' dastatu nahi? Hemen errezeta!

2008/09/11

Javier Zuvillagak egin zuen 'Goxoa' pintxoa
Javier Zuvillagak egin zuen 'Goxoa' pintxoa

PUBLIZITATEA

Argentinako Jose C. Paz hiriko Toki Eder Euskal Etxeak eta Javier Zuvillaga egileak EuskalKultura.com-eko irakurleekin partekatu nahi dute 'Goxoa' pintxoaren errezeta. Errezeta honekin elkartearen I. Pintxo Lehiaketa irabazi zuen joan den abuztuaren 16ean Zuvillagak. Ekimen honekin datozen edizioetan elkartera lagun eta bazkide asko bilduko dituen hitzordu arrakastatsuari hasiera eman diote elkartean. Bertara joan ezin eta pintxoa dastatzeko gogoarekin gelditu direnentzat, jarraian errezeta eskaintzen dugu. On egin!

José C. Paz, Argentina. Javier Zuvillaga eta Toki Eder Euskal Etxeari esker,  jarraian elkartearen I. Pintxo Lehiaketa irabazi zuen mokautxoaren errezeta eskaintzen dugu:

'GOXOA':

Osagaiak:

- Ogia (txigortua)

- Ahatearen foie grasa

- Arbendol melatuak

- Mahaspasak koñakarekin

- Serrano urdaizpikoa (xerra bat)

- Ahuntz-gazta (xerra bat)

- Gazta urdina (xerra bat)

- Arrautza gogortua

- Piper berdea eta gorria

 

Eztizko ozpin-olioa

4 koilarakada ezti

4 koilarakada ozpin

8  koilarakada oliba-olio
 

Elaborazioa
 

Zatitu etxeko ogia zentimetro bateko xerretan eta igurtzi ahatearen foie grasarekin. Horren ondoren, arbendol eta mahaspasak txikitu foie grasaren gainean jartzeko. Hori bukatuta, ipini serrano urdaiazpikoa, ahuntz-gazta eta gazta urdina ogiaren gainean eta prest egongo da gainerretzeko. Hau egin ostean, arrautzaren goiko partea moztu behar da, kono-itxura emanez, eta ogiaren erdian jarri. Jarraian, piper berde eta gorriekin, ogi-xerra apainduko da ikurriña osatuz. Ondoren, gehitu arbendol melatu batzuk eta mahaspasak. Bukatzeko, buzti pintxoa eztizko ozpin-olioaz eta sartu zotz bat osagai guztiak lotzeko.


« aurrekoa
hurrengoa »

© 2014 - 2019 Basque Heritage Elkartea

Bera Bera 73
20009 Donostia / San Sebastián
Tel: (+34) 943 316170
Email: info@euskalkultura.eus

jaurlaritza gipuzkoa bizkaia