euskal diaspora eta kultura
2009/02/25
PUBLIZITATEA
Buenos Aires, Argentina. Euskal jatetxe berri batek bat egin du orainarteko Buenos Aireseko euskal gastronomia eskaintzarekin: Laurak Bat edo Iparraldeko Euskal Etxeko jatetxe klasikoez gain orain Sagardi jatetxeak ere eskaintzen du euskal gastronomia, San Telmo auzoan. Jatetxeko zuzendaria, Iñaki Lopez de Viñaspre da eta sukaldari nagusia Arkaitz Etxarte euskalduna. Sagardi-San Telmok (Humberto 1, Balcarce eta Defensa artean) 80 pintxo desberdin eskaintzen ditu eta baita euskal jaki tradizionalek osaturiko karta ere.
Jatetxeko giroaren ezaugarri deigarria da euskal musika berriena entzuten dela bertan eta baita ere pintxoak jateko era: bakoitzak platerara nahi duena atera eta gero platerean gelditzen diren txotxen arabera (bat pintxo bakoitzeko) ordaindu. Zerbitzariek era euskaldun tipikoan botatzen dute sagardoa eta txakolina, eta agerian dagoen parrilla erraldoian txuletak 'behar den moduan' egiten dira. Barazkiek eta arrain freskoek osatzen dute karta, ardo aukera zabalarekin.
Euskal giroa inaugurazioan
Nahiz eta jatetxeak joan den abenduan ireki zituen ateak, atzo bertan egin zen inaugurazio ofiziala. Sagardiren bezero potentzialak argentinarrak eta turistak dira, baina euskal komunitateak ere izango du tartea bertan. Euskaldunen erantzuna ona izaten ari da, Lopez de Viñasprek azaltzen duenez: 'Laurak Bat elkartean egon nintzen proiektua aurkezten eta 70 lagunek eman zuten izena inaugurazioarako'.
Jatetxeaz gain Sagardi San Telmok Sagardi Loft Osteria izeneko hotel txikia ere badu. Hotela jatetxearen goiko solairuan dago eta suite batek eta zortzi loftek osatzen dute. Solariuma eta igerilekua ere badu hotelak.
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
© 2014 - 2019 Basque Heritage Elkartea
Bera Bera 73
20009 Donostia / San Sebastián
Tel: (+34) 943 316170
Email: info@euskalkultura.eus