New York, AEB. "It's the Season for Cider. Here's How to Drink It" (Sagardoa edateko sasoia da, hona nola edan), halako titulua du New York Times egunkariko artikuluak, Rebekah Peppler adituak sinatua, Bertan, sagardoaren historia eta ezaugarriei errepasoa emanik, euskal sagardoaren aipua egiten du. Ze egiari zor, azken urteotan goraka doa euskal sagardoaren sarrera AEBko merkatuan eta, oro har, zabaltzen ari da sagardoaren, eta tartean euskal sagardoaren kontsumoa. Eta, nonbait, baita anitzagoak ere egiten kontsumitzeko moduak.
"Sagardoa, bakarrik, aperitibo gisa, edo bazkarietan lagun har daiteke, eta bide bat ari da egiten baita ere koktelen munduan", dio. Bere rola kokteletan, ardo apartsuarenarekin alderatzen du. Eta bide hori ibiltzera gonbidatzen du, adibidez sagardoa eta vermuta konbinatzen hasita, 'Basque Country' izeneko koktela emanez. Beste bat? Esaterako sagardo eta gin koktela. 'Basque Coutry' koktelaren errezeta ekarri dizugu hona: