euskal diaspora eta kultura
2013/06/27
PUBLIZITATEA
Viña del Mar, Txile. Oier Quesada arabarrak ekainaren 8an eskaini zuen euskal gastronomia tailerra “Master euskal chef” izenpean, euskara klaseen barruan hizkuntza sustatzeko helburuarekin. Gasteizen egin ditu Quesadak ikasketak, Ostalaritzako Eskolan.
Tailerra euskal pintxo eta plater xinpleen prestakuntzaren inguruan egin zen. Pintxoen osagaiak piperrak, ahuntz gazta, txorizoa, patatak, galeper arrautzak, tipula eta tomatea izan ziren, beste zenbaiten artean. Oierrek plateren prestakuntza azaldu eta ondoren ikasleei lagundu zien jakiak prestatzen. Bukatu zutenean, txapelketa txiki bat egin zuten parte hartzaileen artean. Ikasle bakoitzak bere pintxoaren osagarriak azaldu eta euskal izen bat jarri zion bere lanari. Ondoren ikasleek gainerako ikasleen emaitzak dastatu eta ebaluatu zituzten.
Lorena Espinosa euskara koordinatzailea izan zen Euskal Etxearen egoitzan egin zen ekitaldi honen antolatzailea.
-Irudi gehiago Euskal etxearen Facebookean: https://www.facebook.com/euskoetxea.valparaiso
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
© 2014 - 2019 Basque Heritage Elkartea
Bera Bera 73
20009 Donostia / San Sebastián
Tel: (+34) 943 316170
Email: info@euskalkultura.eus