euskal diaspora eta kultura
2010/08/10
PUBLIZITATEA
New York, Estatu Batuak. New York Times egunkarian argitara eman duen artikuluan, Ingrid K. Williams kazetariak harriotuta eta xehetasun osoz deskribatzen du Hondarribiako Gran Sol tabernako Bixente Muñoz sukaldariaren Jugo de verduras en una nube de Jaizkibel (Barazki zukua Jaizkibelgo hodeian) izeneko pintxoa, aho zabalik geratua balego bezala, esaten duelarik, gainera, hori "Hondarribian lanean ari den chef gazte talentudun taldeak garatzen duen sukaldaritza berritzailearen adibide estonagarri bat baino" ez dela.
A Dining Explosion in a Tiny Basque Town (Eztanda gastronomikoa euskal herriska txiki batean) du izena artikuluak eta Gorka Txapartegi eta Bixente Muñoz sukaldari hondarribitarren zenbait adierazpen eta iritzi biltzen ditu, bertako sukaldaritzaz dauzkaten ikuspuntuak agertuz, bertako jatetxeak aipatuz eta bertako plateretako batzuren aipu zehatza eginez; besteak beste aipatzen dira, esaterako, Arroka Berri, Laia, Sugarri eta Abarka jatetxeak; eta Gran Sol, Enbata eta Ardoka pintxo tabernak; eta baita lo egiteko leku batzuk ere, hala nola Hondarribiko Paradorea eta Obispo eta Jaizkibel hotelak.
Erreportajeak laudatu egiten du Hondarribia eta bere gastronomiaren kalitatea, esanez hain zuzen ere egun osoa eman daitekeela bertan, "hau da sekula dastatu dutan gauzarik onena" behin eta berriro marmarka.
-Artikulua bere bertsio originalean, NYTen, hemen
-Hondarribiari buruzko argazki-bilduma (slide-show) NYTen, hemen
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
© 2014 - 2019 Basque Heritage Elkartea
Bera Bera 73
20009 Donostia / San Sebastián
Tel: (+34) 943 316170
Email: info@euskalkultura.eus