euskal diaspora eta kultura
2008/07/01
PUBLIZITATEA
Mexiko DF, Mexiko. Gastronomian eta, bereziki,
pintxoen prestakuntza eta dastaketan zaletuak diren lagunek euren sukaldaritza maila erakusteko aukera ederra eduki zuten iragan larunbatean Mexikoko Euskal Etxeak
antolatutako lehen Pintxo Egunean. Zazpi aperitibo aurkeztu ziren orora, 'Nordiko' edo 'Boga Boga' bezalako izen orijinalekin. Lehiaketak lagun asko bildu zituen euskal etxera eta bertaratu zirenek jakiak dastatzeko auekra izan zuten. Halabaina, hiru adituek osatutako epaimahaia izan zen azken erabakia hartzeko ardura izan zuena.
Lehen postua Trinidad de la Ordenek
eta Mari Carmen Arrecheak aurkeztutako 'Ipar-Sur' pintxoak irabazi zuen. Euskal
eta andaluziar kultura nahasten zituen aperitiboa prestatu zuten. Salmorejo
kremarekin busti zuten ogia eta gainean kalabazin irineztatua, gazta krema eta pipar gorria jarri zuten. Bigarren postua Arantxa eta Miguel Larreguiren 'Hogazita' pintxoarentzat izan zen. San Juango onddoz osatutako kukumarroa aurkeztu
zuten.
Lehiaketako hirugarren sailkatua Jorge Roblesek eta Luis Miguel
Zugarramurdik osatutako bikotea izan zen. 'Fusion' pintxoa zen beraien proposamena eta honako osagaiak zituen: ogiaren
gainean arrain-xerra, olio-ozpina izkirarekin, eta mango saltsa.
Jarduera ostean, partaideek musika eta dantzekin gozatu ahal izan zuten
gauerdia baino beranduago arte.
[Lehiaketa ostean, dantzatzeko momentua iritsi zen (argazki multzoa Mexikoko Euskal Etxea)]
Lotura interesgarriak
Mexikoko Euskal Etxea
www.centrovascomexico.com
Vascosmexico
www.vascosmexico.com
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
© 2014 - 2019 Basque Heritage Elkartea
Bera Bera 73
20009 Donostia / San Sebastián
Tel: (+34) 943 316170
Email: info@euskalkultura.eus