euskal diaspora eta kultura
2011/06/07
PUBLIZITATEA
Caracas, Venezuela. Iragan maiatzaren 28an Caracaseko Eusko Etxeak 2011ko Pintxo Lehiaketa ospatu zuen eta ehun lagundik gora bildu ziren bertara. Lehiakideek bederatzi talde osatu zituzten eta orotora 23 errezeta desberdin prestatu zituzten euskal etxearen frontoiko tabernan.
Pintxo aukera zabala izan zen eta proposamen orijinal asko aurkeztu zituzten lehiakideek, Eusko Etxeko Pedro Javier Arriagak EuskaKultura.com-i esan dionez. Jakien artean, adibidez, honakoak izan ziren dastagai: bonboi izoztuak, tomate lehortuak gaztarekin, oliba "ascolanak", mangoa chutney-ekin, kalamar arrautzaztatuak, banana-saskiak "ceviche"-arekin, patea eta pipar beteak.
Bertaratu ziren guztiek izan zuten botoa emateko aukera eta ahobatez erabaki zen hiru pintxori saria ematea. Lehen saria Irantzu Azpiritxagak, Maitane Azpiritxagak eta Michele Barriolak jaso zuten, pate eta piper pintxoagatik. Bigarren saria Xavier Badiolaren taldeak irabazi zuen, "ceviche"-dun banana-saskiarekin. Hirugarren saria Unai Azpiritxagak, Fran Perniak eta Clever Ramirezek jaso zuten, kalamar pintxoarekin.
Saria eskuratu zuen ere Isabel Mendiblek, partehartzaile gazteena izateagatik.
[Xavier Badiolaren taldea bigarren saria eskuan (argazkia PArriaga)]
[Unai Azpiritxagak, Fran Perniak eta Clever Ramirezek hirugarren saria irabazi zuten (argazkia PArriaga)]
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
© 2014 - 2019 Basque Heritage Elkartea
Bera Bera 73
20009 Donostia / San Sebastián
Tel: (+34) 943 316170
Email: info@euskalkultura.eus