euskal diaspora eta kultura
2009/12/10
PUBLIZITATEA
Donostia-San Sebastian. Aurreikuspenen arabera, 2011ko udatik aurrera Mondragon Unibertsitatearen Gastronomia Fakultatea egongo da hor. Gisa horretako Europako bigarren zentroa izango da. Hala, sukaldaritza ikasketak gradu bihurtuko dira. Cristina Garmendiaren hitzetan, «Espainiako Gobernuak bultzatu nahi duen produkzio eredu aldaketaren» adibide da Basque Culinary Center: «Espainiako sukaldariek, eta euskal sukaldariek bereziki, jarduera tradizional bat berritzailea, sortzailea eta nazioartean lehiakorra izan daitekeela demostratu dute». Ildo beretik jo du Zelaak: «Euskadik iraganean oinarritu behar du, eta berrikuntzan jardun, etorkizunari aurre egiteko».
7.000 metro koadro izango dituzte instalazioek. 17,1 milioi euroko inbertsioa eskatuko du Basque Culinary Center eraikitzeko egitasmoak; diruaren zati bat erakunde publikoetatik helduko da: Espainiako Gobernuak zazpi milioi jarriko ditu, Eusko Jaurlaritzak hiru, eta Gipuzkoako Foru Aldundiak bat.
(2009-12-10ean Berria egunkarian argitara emana)
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
PUBLIZITATEA
© 2014 - 2019 Basque Heritage Elkartea
Bera Bera 73
20009 Donostia / San Sebastián
Tel: (+34) 943 316170
Email: info@euskalkultura.eus