Sydney, Australia. Sydneyko Euskal Etxeak igandero zerbitzatzen duen bazkariak egundoko fama irabazi du azkenaldian eta koronabirusak eragindako itxialdiaren ostean joan den igandean berriz ere zabaldu zotuen ateak publiko orokorrari irekitako zerbitzu honek. Kanpoan hotza ari zuela --gehieneko tenperatura 14 gradukoa izan zen-- seguruenik horrek eta indarrean segitzen duen pandemiak sortzen dituen beldurrak eta uzkurtzeak 32 pertsona bakarrik erakarri zituzten euskal egoitzara, erreserba 40k egin bazuten ere.
Bertaratutakoen artean beti topatzen dira euskaldunak, baina gero eta gehiago dira australiarrak, besterik gabe ongi jatea maite duten gurmantak, aldez aurretik internetez erreserba egin eta ongi, txukun, sano eta merke zerbitzatutako bazkari egoki baten bila ari direnak.
Sukaldean, menuaren arrakasta Jon, Nekane eta Alvaroren meritua izan zen (zorionak eta eskerrik asko), honako platerez: patatak saltsa berdean, txerrikume errea garnizioarekin, eta gazta tarta mugurdiekin. Ummmmm...