basque heritage worldwide
06/04/2018
Igor Yebrak Uruguaiko Sodre Ballet Nazionalarekin aurkezten duen bigarren lana da Kortsarioa. Loti ederra aurkeztu zuen balletaren zuzendaritza hartutakoan, arrakasta itzela izan zuen; baina bigarren lana ere ez da atzean gelditu. Hamabi funtziotan 18.300 ikusle bildu dituzte eta "ez dago sarrerarik" kartela zintzilikatu behar izan dute. Horrez gain, Hugo Millanen eszenografiak Hong Kong Dance Award aitortza jaso du. Dantzari gazteen aldeko apustua egin dute, balleteko hainbat dantzarik paper nagusietan debutatu baitute.
06/03/2018
Dos hermanas emprender una excursión a los Pirineos sin saber con qué se encontrarán. El siguiente relato fue enviado a lanacion.com por Beatriz Estela Bordaisco. Si querés compartir tu propia experiencia de viaje inolvidable, podés mandarnos textos de hasta 3000 caracteres y fotos a LNturismo@lanacion.com.ar
06/03/2018
Javier Echenique, de Arizkun, e Isidro Mendiburu, de Ziga, se proclamaron campeones del país azteca
06/03/2018
Hiru faktorek hartaratuta ekin omen zion Garazi Arrulak Euskal Herriko autoitzulpen praktikak ikertzeari: batetik, gero eta euskal idazle gehiago hasiak zirelako beren lanak gaztelaniara edo frantsesera itzultzen; bestetik, gure egoera soziolinguistikoak kezka eragiten ziolako; eta azkenik, literatura maite duelako. Autoitzulpena irakurri eta zalantza piztu bazaizu, google translator-az edo zertaz ari ote garen, hauxe duzu irakurgai aproposa.
06/02/2018
El chef mexicano César Sánchez Serna, de la Facultad de Turismo y Gastronomía de la Universidad de Celaya, Guanajuato
06/02/2018
Historias de tripasais. Valentín Aguirre, destacada figura de la emigración vasca en Estados Unidos, convirtió el Jai Alai en el restaurante vasco-hispano más famoso de la Gran Manzana
06/01/2018
Asteburua Valladolid (Espainia) eta Valentzia aldean (Herrialde Katalanak) lanean pasatu ondoren, etxean dira, berriz ere, Kukai dantza konpainiako dantzariak, entseatzen jarraitzeko. Izan ere, datorren igandean etxetik 597 kilometrora eskainiko dute emanaldia, Torrenten, Valentzian. Alain Maiak (Errenteria, 1985) toki bat egin du agendan galdera sortari erantzuteko. Kazetaria da formazioz, eta ondo moldatu da esparru guztietan.
05/30/2018
El autor ha proseguido sus investigaciones acerca de la presencia de la lengua vasca en La Rioja.
05/30/2018
Most Americans are unaccustomed to the glory of Basque cuisine. But in Western cities such as Reno and Boise – places with large Basque populations – it’s a popular dining choice for those looking for fare that lingers on the border of Spain and France.
05/28/2018
The fourth annual World Gastronomy Forum, organised by the United Nations World Tourism Organisation and the Basque Culinary Centre, is taking place from May 30 to June 1 in Thailand, the first country in Asia to host the event.
ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING
© 2014 - 2019 Basque Heritage Elkartea
Bera Bera 73
20009 Donostia / San Sebastián
Tel: (+34) 943 316170
Email: info@euskalkultura.eus