basque heritage worldwide
05/25/2021
It's lunchtime, and 83-year-old Michel Bordagary sits alone at the center of the long Boarder's Table at Centro Basco in Chino. All that surrounds him in the empty dining room where he has eaten lunch and dinner for the past 55 years are old photographs on the dark wood-paneled walls.
05/23/2021
Fui con mis hermanos a visitar a Aita Patxi Albizu, 88 magníficos años, de Segura y retirado en el Seminario de Donosti, ese edificio que se ve en lo alto desde todas partes.
05/22/2021
Twenty years ago a woman from Caerleon, one of the last links between South Wales and the Spanish Civil War, died. Here we revisit her fascinating story as told in 2001 by then Argus writer Mike Buckingham.
05/22/2021
Murgiltze eredua Frantziako Hezkuntza Kodean sartzea konstituzioaren 2. artikuluaren kontrakoa dela ebatzi du. Euskalgintzako eragileek maiatzaren 29an Baionan mobilizatzera deitu dute
05/21/2021
Hizkuntzalariak ‘Baigorri eta Ortzaize ibarretako euskara’ liburua argitaratu du. Euskalkiaren gramatika, sintaxia eta hiztegia landu ditu. Hilaren 28an aurkeztuko du, Baigorrin, 18:00etan, Herriko Etxean. Aldudeko ibarrean ere ariko da berantago.
05/20/2021
You don’t have to travel to Basque Country to experience the food, festivals or famously fun-loving spirit
05/18/2021
Ya han leído ustedes en este diario la mejor y más completa información sobre el (soberano) escándalo del cártel de las consultoras para contratar con las administraciones de Euskadi.
05/18/2021
Barcelona production-distribution outfit Filmax is at this year’s L.A. Virtual Screenings with its most recent TV acquisition, Basque drama “Mouths of Sand” (“Hondar ahoak”) from leading regional film production company Txintxua Films, its first foray into TV production.
05/18/2021
Posiblemente, la Calle 31 de agosto es la más deliciosa de toda la península ibérica. Traída a la vida en la escalera esquinera de la Basílica de Nuestra Señora del Coro, bordea la falda del Monte Urgull y atraviesa el casco histórico de San Sebastián como una serpiente peatonalizada que va desde el puerto hasta casi el Río Urumea. Su extensión no llega al medio kilómetro y, aún así, en tal espacio reducido es capaz de concentrar los restaurantes de tapas más reputados y mejor calificados de TripAdvisor, convirtiendo así a esta ciudad costera del País Vasco en el epicentro culinario de España.
05/18/2021
25 years since the opening of the Basque Country Delegation to the European Union and 35 years of Basque institutional presence in Brussels. Marking a milestone in Basque external action with a strong commitment to Europe
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