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Cuando el pescaíto frito conoció a las setas (from Cosas de comé)

03/06/2023

Basque by Eneko Atxa, situado en el hotel Radisson de la plaza de la Magdalena, presenta sus nuevos menús degustación donde sigue apostando por un recetario vasco elaborado con productos de la zona.

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75 años de las Misiones Diocesanas Vascas (from Obras Misionales Pontificias)

02/21/2023

“Abiertos al mundo/Mundura Zabalik” es el lema con el que Misiones Diocesanas Vascas celebra sus 75 años de existencia al servicio de la misión. Una iniciativa las “misiones diocesanas” que fue pionera en la Iglesia universal y que sería imitada por muchas diócesis del mundo.

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Elkano et Cie (from Enbata)

02/13/2023

Par Jean-Louis Davant

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La diáspora vasca y ETA durante el franquismo (from Deia)

02/04/2023

La revolución cubana, el movimiento estudiantil en México o las dictaduras sudamericanas crearon un ambiente de agitación en los centros vascos

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Venezuela: José Arriaga Guerriquechevarría, el emigrante en la sangre (from Deia)

01/16/2023

José Arriaga Guerriquechevarría, nacionalista vasco, abrió el histórico ‘night-club Pasapoga’ de Caracas en la dictadura de general Pérez Jiménez

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Jon Sarasua, Euskararen Gogoetagunearen koordinatzailea: «Eskala handiko erreakzio egitura bat planteatu behar dugu, edukiak izango dituena» (from Berria)

01/16/2023

Nola planteatu «jauziak» hizkuntzaren biziberritzean, ahalik eta kontsentsu maila handienarekin eta «antigorputzak» saihestuz? Galdera horren bueltan lanean ari da Euskaltzaindia.

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Migrazioak eta euskara (from Berria)

01/07/2023

Ez ikusia egin ohi zaio askotan, gai deserosoa delako agian, baina errealitatea da: migrazioaren eragina nabaria da Euskal Herrian, eta horrek ondorioak ditu euskara indarberritzeko prozesuan. Aurreikuspen demografikoen arabera, migrazioak areagotu egingo dira hurrengo urteetan, eta, beraz, erronka mahai gainean dago: nola uztartu migrazioek dakartzaten aldaketak eta euskararen normalizazio-prozesua. Orain arte baino sendotasun handiagoz heldu beharreko gaia da.

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El roscón de Reyes de México que llegó de Baztan (from Noticias de Navarra)

01/07/2023

La pastelería La Vasconia que fundó Marcelino Zugarramurdi, de Arizkun, lleva más de siglo y medio elaborando el típico pastel

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Alaitz Zugasti, bidaiaria: «Mundu guztiak egin behar du hau, bizitzan behin» (from Berria)

01/07/2023

Duela zortzi bat urtetik amesten zuen bidaia egin du Zugastik, urtebeteko eszedentzia hartuta. Errusia, Kanada, AEB, Hego Amerikako hainbat herrialde eta Amazonia zeharkatu ditu.

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El restaurante que acaba de abrir en Madrid y apuesta por la fusión japo-vasca (from La Razón)

01/06/2023

El cocinero de Azurmendi inaugura en Madrid NKO. Además de nigiris para armonizar con cócteles, hay que ir a DeBokata

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