euskalkultura.eus

basque heritage worldwide

In other media

An Oral History with Jean Urrity: Basque Sheepherder and Community Leader (from Mesa County Libraries)

11/03/2017

Jean Urruty came to the United States in 1925, at a time when Basque immigrants were expected to work as sheepherders for at least four years before they could quit and go onto other professions. Sheepherding, aside from being a very lonely life, could also be dangerous. Ranchers and cowboys in the West, angry at sheep who competed for rangeland plants with cattle, would often confront sheepherders and kill sheep. At times, confrontations between sheepherders and cowboys led to death.

Read more...


Oreina, primer largometraje de ficción del donostiarra Koldo Almandoz, que refleja el tránsito de trabajadores en la periferia (from El Diario Vasco)

11/01/2017

Koldo Almandoz refleja el tránsito de trabajadores en la periferia. En su primer largometraje de ficción, el cineasta donostiarra parte del silencio entre dos hermanos, roto por alguien que llega de fuera

Read more...


Attorney General Adam Laxalt, a rising Republican favorite, officially enters 2018 gubernatorial race (from The Nevada Independent)

11/01/2017

Nevada’s conservative Republican Attorney General Adam Laxalt, whose grandfather Paul Laxalt was a legendary Nevada governor and U.S. senator, officially launched a long-expected bid Wednesday to replace termed-out Republican Gov. Brian Sandoval.

Read more...


The Faces of the Basque Country in the World (from BasqueTribune.com)

10/30/2017

The Basque language and culture is projected to the university world with 34 readerships or language assistantships (positions for teaching the Basque language and culture) that the Etxepare Institute maintains in 18 countries

Read more...


El chef tras las parrillas del Asador Etxebarri: Bittor Arguinzoniz, sin prodigarse, seduce a gastrónomos de todo el mundo (from La Vanguardia)

10/28/2017

Hay chefs que tienen el don de la ubicuidad. Pero no es el caso de Bittor Arguinzoniz, quien de tanto codearse con el fuego ha aprendido a desaparecer, como se funde la grasa sobre las brasas, y nunca se le ve en ninguna parte.

Read more...


Congreso de Pilota Valenciana, una experiencia inolvidable (from Manista.com)

10/27/2017

Durante estos días, del 26 al 28 de octubre,  se está celebrando en Valencia el Congreso sobre Pilota Valenciana. Todo un éxito de participación y de asistentes, con temas de interés y estratégicos para los próximos años de un deporte arraigado en la tradición pero que desea afrontar los nuevos retos que plantea el siglo XXI.

Read more...


Organizado por Eñaut Gereñu y la asociación Goierri Valley, una delegación chilena visita el País Vasco (from Diario Vasco)

10/26/2017

Oportunidades empresariales en Chile. Organizado por Eñaut Gereñu y la asociación Goierri Valley, una delegación chilena visita Ordizia y su comarca

Read more...


Travel, culinary vacations: 4 Essential Pintxos — Basque Tapas — Bars in San Sebastián (from The Daily Meal)

10/25/2017

Every stop has its specialties; here are some that no food-loving visitor to the city should miss

Read more...


Anxo to Make 22,000 Gallons of Cider This Year as Business Takes New Direction (from Washington City Paper)

10/24/2017

Plus, Brightwood Park's Cidery + Tasting Room is getting a full restaurant.

Read more...


El turismo vasco se lanza a la conquista del mercado argentino: del 28 al 31 de octubre en Buenos Aires (from El Mundo)

10/23/2017

El Gobierno vasco participará en la feria más importante de América Latina, en Buenos Aires, del 28 al 31 de octubre. Se trata de captar turismo de alta calidad y desestacionalizado para sostener el trabajo del sector en el tiempo. También se promocionará Euskadi como destino en las ferias de Alemania y Londres

Read more...


ADVERTISING

ADVERTISING

ADVERTISING

ADVERTISING

ADVERTISING

Last comments

© 2014 - 2019 Basque Heritage Elkartea

Bera Bera 73
20009 Donostia / San Sebastián
Tel: (+34) 943 316170
Email: info@euskalkultura.eus

jaurlaritza gipuzkoa bizkaia